Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Google Sıralama Faktörleri

google-siralama-faktorleri

SEO stratejiniz için en önemli Google sıralama faktörleri nelerdir? Listemizin başında gelenleri ve nedenlerini okuyun.

Ah şu, Google sıralama faktörleri. Arama motorlarında eski sıralama sanatı, denge ve sabır konusunda güzel bir derstir. Yine de bazı insanlar aşağıdaki örnekte olduğu gibi en önemli sıralama faktörlerinden bahseden bir makale okuyup “Evet, bu tavsiyeye uyacağım” diye düşünüyorlar.

Peki SEO’nuzu geliştirmek için hangi sıralama faktörlerine odaklanmalısınız? Google’dan John Mueller’e göre, “harikalığa” odaklanmalısınız. Ancak bugün çevrimiçi rakibiniz olan 1,8 milyardan fazla web sitesiyle nasıl mükemmelliği yaratabilirsiniz? Google sıralama faktörlerini açıkladığını iddia eden aşırı uzun makalelerde, gerçek veya kurgunun hangisi olduğunu nasıl anlarsınız?

Google, siteleri yüzlerce sıralama faktörüne göre değerlendirirken, SEO stratejinizi en büyük patlama için nereye hedefleyeceğinizi bilmek imkansız görünebilir. Bildiğimiz şey, Google’ın arama yapanların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için sıralama sinyallerini ayarlamaya devam edeceğidir. Bu, yeni SEO trendlerinin bile mevcut algoritmada kökleri olduğu anlamına gelir – ve biraz yaratıcılık ve SEO bilgisi ile, iyi bir sıralama elde etmeniz tamamen mümkündür.

Sıralama sinyalleri sadece bu listeyle sınırlı olmamakla birlikte, burada vurgulananlar, Google Sıralama Faktörlerinden en etkili olanlar arasındadır.

SERP’te Üst Sıralarda Listelenmeniz için Bilmeniz Gereken Google Sıralama Faktörleri

Belirli bir sırayla, Google’da sıralama için en önemli faktörler şunlardır:

  1. Yüksek kaliteli içerik.
  2. Mobile-first indexing.
  3. Sayfa deneyimi.
  4. Sayfa hızı.
  5. Sayfa içi optimizasyon.
  6. İç bağlantılar.
  7. Dış bağlantılar.

Ayrıca, aşağıda en iyi yerel sıralama faktörlerini de öğreneceksiniz. Hadi ona gidelim!

1.Yüksek Kaliteli Özgün İçerik Yayınlayın

Hiç kimse “Sıralamak için web sitemde kaliteli içeriğe ihtiyacım yok” demesin.

Web sitenizin ve blog içeriğinizin kalitesi hala çok önemlidir. İçerik hala kral olarak hüküm sürüyor.

İçeriğinizin değerli bilgiler sağlaması gerekiyor. Google’ın Panda ve Fred algoritma güncellemeleri sayesinde, gerçek değeri olmayan sayfalar oluşturmak sıralamalarınızı kötü etkileyebilir.

eBay ve Apple gibi büyük isimler bile iyi içerikler üretemeyebiliyor. Yayınladıkları düşük kaliteli içerikler geçmişte her iki markaya da zarar verdi.

Yüksek kaliteli içerik, sayfada geçirilen süreyi artıran, hemen çıkma oranını düşüren ve kullanıcı için yararlı içerik sağlayan sayfalar oluşturmakla ilgilidir.

Bunun gibi blog sayfaları ve bunun gibi rehberler, yüksek kaliteli içerik arama motorlarının ve kullanıcıların istediği türdendir.

Yüksek kaliteli içerik sayfaları, günümüzün SEO’su için iyi yazılmış ve uzun biçimli olmaktan daha fazlasına sahip olmalıdır. SERP’te sıralama yükseltmek için aşağıdaki kriterlere dikkat edilmesi gerekir.

RankBrain

Kullanıcıların arama niyetini bilmek, organik trafik çeken sayfalar oluşturmak için çok önemlidir. RankBrain‘in uygulandığı yer burasıdır.

RankBrain, Google’ın bir arama sorgusunun amacını anlamasına yardımcı olan bir makine öğrenimi sistemidir.

Bu ne kadar önemli? CoSchedule, SEO içerik stratejisini, arama yapan kişinin amacına daha uyumlu olacak şekilde yeniden şekillendirerek trafikte %594 artış gördü.

Arayan kişinin niyetiyle bu uyum özellikle önemlidir, çünkü Mueller’in işaret ettiği gibi niyet zamanla değişebilir.

Google, “çok amaçlı” sorgular için tasarlanmış yeni bir özellikli snippet ile arama sonuçlarını bile güncelledi.

Hedef arayıcınızın amacının ne olduğunu anlamak için, kullanıcıların ne aradığını görmek için Google Analytics’inize dalmanız gerekir. Neyse ki, emrinizde birkaç teknik var.

Site Arama ve Kullanıcı Akışı gibi raporlar, müşterilerinizin ne aradığı hakkında size bir fikir verebilir. Performans raporunu Google Search Console’da da görüntüleyebilirsiniz. Bu, insanların sitenize ulaşmak için SERP’lere neleri tıkladığına dair size fikir verecektir.

Anahtar Kelime Kullanımı

Anahtar kelime araştırmasının sıralama için gerekli olmadığı sokaktaki kelimeye rağmen, yine de kaliteli içerik oluşturmayı desteklemektedir. Ancak, geleneksel anahtar kelime araştırmalarından farklı olarak, günümüzde anahtar kelimeler, içerik oluşturma yol haritası işlevi görmektedir.

Rakip araştırması ve veri madenciliği yoluyla, ortalama arama hacmine sahip ancak hedef kitleniz için yüksek tıklama oranına sahip anahtar kelime mücevherlerini ortaya çıkarabilirsiniz. Bu nedenle, SEO endüstrisi anahtar kelime araştırmasının olumsuz etkisi hakkında fısıldamaya devam ederken, birincil anahtar kelimelerinizi tanımlamanız ve bunları araştırıcınız için uygun konulara ayırmanız gerekir. Örneğin, bir Google araştırması, [benzer markalar] ve [benzer mağazalar] gibi mobil arama sorgularının son iki yılda %60 arttığını buldu. Bu çalışma, anahtar kelime stratejinizi mobil tüketici için uyarlama ihtiyacını açıklamaktadır.

Tek tek anahtar kelimeler üzerinde anahtar kelime araştırması yapma günleri geride kaldı. Bugün, anahtar kelime konularını temalara ayırmak en iyisidir. Konuyla veya benzer konularla ilgili eş anlamlıları, uzun kuyruklu anahtar kelimeleri ve anahtar kelimeleri düşünün. Anahtar kelime kullanımını bu şekilde hedeflersiniz.

Yeni içerik üretimi

İçerik tazeliği yeni bir şey değil. Google 2011’de duyuruyu ilk yaptığında, “yeni içerik” olarak kabul edilen şeyler konusunda kafa karışıklığına yol açmıştı.

İçeriğinizin yayınlanma tarihini her yıl güncellemeyin. Neyin yenilenmesi gerektiğini görmek için içeriğin içine dalmalısınız. Örneğin, bir araç listesi oluşturduysanız, ekran görüntülerini, fiyatlandırmayı ve her araca eklenmiş bilgileri güncelleyebilirsiniz. Bu nedenle, hangi parçaların yenilenmeyi hak ettiğini ve benzer sayfalara yönlendirilebilecek diğerlerini anlamak için üç ayda bir içerik denetimleri yapmak idealdir. İçeriğinizde herhangi bir değişiklik yapmadan önce, daha akıllı kararlar almanıza yardımcı olması için verilerinize bakın.

2.Mobile-First Indexing’e Önem Verin

Mobil öncelikli endeksleme resmi olarak Mart 2021’de tamamlandı. 2017’de başladığından bu yana uzun ve yavaş bir süreç oldu. Kısacası, mobil öncelikli dizine ekleme, Google’ın sitenizi dizine ekleme yöntemidir. Ayrı bir mobil web siteniz varsa, mobil sitenizin URL’si dizine eklenir ve masaüstü sürümü yerine sıralama için kullanılır.

Açık olmak gerekirse, ayrı bir mobil öncelikli dizin yoktur. Google, doğrudan sitenizin mobil sürümünden gelen içeriğinizi dizine ekler ve sıralar. Ayrıca, mobil öncelikli dizin, mobil kullanılabilirlik ile karıştırılmamalıdır. Mobil kullanılabilirlik arasındaki farkı inceleyelim.

Mobil Kullanılabilirlik

Web sitenizin m.URL.com’da barındırılan bir mobil sürümünün yapılması önerilen şey olduğunu hatırlıyor musunuz? Size her zaman zarar vermeyecek olsa da, daha fazla web sitesi bu mobil web sitesi yönteminden uzaklaşıyor ve bunun yerine duyarlı web siteleri oluşturmaya yöneliyor. Google, sıralamalar söz konusu olduğunda mobil web siteleri yapmanın herhangi bir belirli yolunu (duyarlı, dinamik veya ayrı URL’ler olsun) herkese açık olarak desteklemediklerini söylese de, önerilen biçim duyarlı bir web sitesidir.

Google, duyarlı tasarımın “algoritmalarının ilgili masaüstü/mobil sayfaların varlığını bildirmek yerine sayfaya indeksleme özelliklerini doğru bir şekilde atamasına” yardımcı olduğunu belirtti. Mobil öncelikli indeks çağında, mobil web siteniz SERP’lerdeki varlığınızın can damarıdır. Hayatta kalmak için Google’ın yönergelerini izleyin ve içeriğinizin masaüstünüzde ve mobil cihazınızda aynı şekilde eşleştiğinden emin olun. Mobil öncelikli dizin oluşturma için mobil uyumlu düzenler gerekli olmasa da, daha iyi sayfa deneyimi ve buna bağlı olarak sıralamalar için yine de optimize etmek istersiniz. Bir arama motorunun sonuçlarını iyileştirmesini ne zaman kolaylaştırabiliyorsanız, yapın!

3.Sayfa Deneyimini Geliştirin

Kullanıcı Deneyiminizi İyileştirin

Sayfa Deneyimi’ndeki son güncellemelerde gördüğümüz gibi, kullanıcı deneyiminin (UX) SEO üzerinde bir etkisi vardır. UX hakkında düşünmezseniz, web siteniz mecazi olarak çöp kutusuna düşer. Aslında, içerik ve düzen çekici değilse, insanların %38’i bir web sitesiyle etkileşime girmeyi bırakacaktır.

SERP’te başarılı olmak istiyorsanız, SEO çalışmalarınızla güzel bir şekilde eşleşen bir kullanıcı deneyimi tasarlamak çok önemlidir. Karaoke yapmak istediğiniz Backstreet Boys şarkısını seçmek gibi. Performans iyi olsa bile şarkı kapalıysa kimse seninle şarkı söylemez.

Site Mimarisi

Site mimarisi, kullanıcı deneyiminin ilgili bir bileşenidir ve SEO üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Credo’dan John Doherty, “Yapabileceğim en büyük değişikliklerden biri site mimarisini düzeltmektir” diyor. Site mimarisinde daha yüksek bağlantı kurmak için URL’leri bir etiket sayfasından bir alt kategori sayfasına çevirdiği bir web sitesini tartışmaya devam ediyor. Organik oturumları %74 ve oturum başına sayfaları %41 artırmayı başardı. İşte uygun site mimarisine bir örnek:

Site mimarisi, kullanıcıların daha iyi web sitesinde gezinme ile aradıklarını bulmalarına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda arama motoru tarayıcılarının bir web sitesinde daha fazla sayfa bulmasına da yardımcı olabilir.

Özetle, web sitelerinizin kullanımı son derece kolay olmalıdır. Tüm sayfalar ve gezinme, mümkün olduğunca basit bir şekilde düzenlenmelidir. Bir web sitesinde herhangi bir sayfayı bulmak için kullanıcının yalnızca üç ila dört tıklama alması gerekir. Bu, büyük sitelerde her zaman mümkün olmasa da, kullanıcıların ihtiyaç duyduklarını bulmalarını sağlamak için dahili olarak sayfaları aramasına ve bulmasına yardımcı olmanın yolları vardır. Sayfa Deneyimi güncellemesinin yayınlanmasıyla birlikte site mimarisinin SEO’nuz üzerinde daha büyük bir etkisi olacak.

Core Web Vitals

Google’dan John Mueller’in belirttiği gibi, Core Web Vitals bir bağlayıcıdan daha fazlasıdır. Bu metrik, SEO ile ilgili diğer birçok faktörü etkiler. Örneğin, Core Web Vitals kullanılabilirliğinizi etkiler. Bir arama yapan bir sayfaya gider ve dönüşüm gerçekleştirirse, kullanıcı deneyiminiz, sayfa hızınız ve içeriğinizin tümü dönüşüm oranını etkiler. Temel olarak, Core Web Vitals, kullanıcı için daha iyi bir deneyim sunmanıza yardımcı olmak için oluşturulmuştur.

Güvenli Bir Web Sitesi Oluşturun (HTTPS)

Dr. Pete J. Meyers, birinci sayfa Google sonuçlarının %30’unun HTTPS kullandığını yazdı. HTTPS’ye geçmemek web sitenize mutlaka zarar vermeyecek olsa da, Google’ın 2014’te HTTPS’yi bir sıralama sinyali olarak duyurmasından bu yana birkaç değişiklik oldu. 2017’de Google, Chrome tarayıcısının (%45’imizin kullandığı), HTTPS olmadığında siteleri URL çubuğunda “güvenli değil” olarak işaretlemeye başlayacağını duyurdu. Ve son uyarı duyurularından sonra, geçiş yapmazsanız hemen çıkma oranlarında bir artış görmeye başlayabilirsiniz. HTTPS’yi uyguladığınızda Chrome şöyle görünür:

Tüm bunlar, Google’ın HTTPS’nin gerekli olduğunu düşündüğünü gösteriyor.

Ancak, HTTPS’ye (ve birlikte çalıştıkları için SSL’ye) geçiş, doğru şekilde yapılmazsa sitenize birçok kurallılaştırma sorunu getirebilir. Tek başına SEO üzerinde önemli bir etki yarattığı gösterilmemiş olsa da, Chrome güncellemesi sitenizi değiştirmenin (deneyimli kişiler tarafından) buna değer olduğu anlamına gelebilir.

Reklam Deneyimi

Reklam Deneyimi 2017’de kullanıma sunuldu ve Chrome kullanıcılarını hedef aldı. Better Ads Standartlarını ihlal ediyorsanız Chrome, web sitenizdeki tüm reklamları kaldırabilir. Chrome artık agresif reklamlar yayınlamak için web sitesi sahiplerini etkileyebilir. Reklam Deneyimi, kullanıcı deneyiminden ve kullanıcının web sitenizle nasıl etkileşime girdiğinden etkilendiğinden, sayfa deneyimine ve Core Web Vitals’a bağlıdır.

4.Sayfa Hızınızı Optimize Edin

Sayfa hızı, yalnızca masaüstü için bir sıralama faktörü olduktan sonra, 2018’de Google mobil sıralama faktörü haline geldi.

Siteniz ne kadar yavaş yüklenirse, o kadar çok ziyaretçi ve gelir kaybedersiniz.

Amazon için sadece bir saniye, her yıl 1,6 milyar dolara mal olabilir. Bir İngiliz yayını olan Telegraph, dört saniyelik bir gecikmenin sayfa görüntülemelerini %11,02 oranında azalttığını tespit etti.

Bir web sitesinin ortalama sayfa hızını test etmek için kullanılabilecek araçlar vardır. Ayrıca, SEO Analizi servisimizi kullanarak sayfa hızınız hakkında bir değerlendirme raporu alabilirsiniz.

Pek çok düzeltme, ne yaptığını bilen biri tarafından yapıldığında nispeten kolaydır (örneğin, JavaScript’i nasıl küçülteceğini herkes bilmez). Daha hızlı yüklenen sayfalar, daha iyi bir genel web sitesi deneyimine yol açar, bu nedenle Google’ın onu bir mobil sıralama faktörü haline getirme yönündeki hareketi.

wordpress hız optimizasyonu, google sıralama faktörü

5.Sayfa Optimizasyonunda Ustalaşın

Sayfa Deneyimi ile yakından ilgili olan, içeriğinizin ve SEO’nuzun “perde arkası” bileşenleriyle ilgilenen sayfa içi optimizasyondur. Bu yönler yıllardır var ve hala web sitenizin görünürlüğü ve hedef anahtar kelime konularınız için SERP konumu üzerinde önemli bir etki yaratıyor.

Mockingbird, örneğin yalnızca H1 etiketlerini güncelleyerek organik trafikte %62’lik bir artış elde etti. Web sitenizin On Page optimize etmek, mevcut yüksek kaliteli içeriğinizin arama motorları ve kullanıcılar tarafından daha hızlı bulunmasına yardımcı olabilir. Bunlar, sayfa içi optimizasyonun önümüzdeki yıllarda hala büyük bir etki yaratmasının yollarından sadece birkaçı:

Meta Veri

Bu bilgiler, başlık etiketinizi ve sayfa açıklamalarınızı içerir – kullanıcıların SERP’lerde gördüğü sitelerinizle ilgili bilgiler. Google bazen içeriği sayfadan çeker ve kullanıcının sorgusuyla daha iyi eşleştiğinde bunu SERP’lere dinamik olarak açıklama olarak ekler. Bu nasıl görünebilir:

Halihazırda, sayfalarınız için yapabileceğiniz en iyi başlıkları ve açıklamaları yazın, ancak bunların her zaman kullanılmayacağını unutmayın. SEO’da bilinmesi gereken çok daha fazla meta etiket var. Ve şunu bir düşünün: Belirli bir meta etiketin basit bir şekilde eklenmesi, Google Keşfet’ten gelen Tıklamalarda %300’lük bir artışa neden olabilir.

Yapısal Veri İşaretlemesi ( Schema Markup )

Schema Markup, arama motorlarına içeriğiniz hakkında daha fazla bilgi veren bir web sitesinin başka bir “gizli” bileşenidir. 2011’de oluşturuldu, artık ekleyebileceğiniz yaklaşık 600 farklı bilgi türü var. Şemalar, arama motorlarının bir web sitesindeki temel bilgileri tanımlamasını kolaylaştırır. Örneğin, yerel bir işletme için şemalarınız şöyle görünebilir:

google sıralama faktörleri, yapısal veri işaretleme

Google I/O’daki “Yapılandırılmış Verilerle Aramada Öne Çıkma” başlıklı bir oturumda, Google’dan Andrew Valente, Şema işaretlemesinin ve zengin sonuçların çevrimiçi etkileşimi ve tıklamaları artırmaya nasıl yardımcı olduğunu gösteren örnek olay incelemelerinden bir örnek paylaştı. Rotten Tomatoes, işaretlemeli sayfalarda %25 daha yüksek tıklama oranı elde etti. Şema işaretlemesi, Google’ın arama sonuçlarında zengin snippet’leri göstermesine yardımcı olan şeydir ve onu SEO’nun önemli bir parçası yapar. Artık JSON-LD kullanarak da bir sayfanın başlığına şema ekleyebilirsiniz.

Öne Çıkan Snippet’ler

Bazen gıptayla bakılan 0. Konum olarak anılan öne çıkan snippet’ler, sayfanın kopyasından çıkarılan ve doğrudan arama sonuçlarında sunulan bir içerik snippet’idir. Öne çıkan bir snippet yakalamak istiyorsanız, RankBrain’i ve öne çıkan snippet için sıralamak istediğiniz sorgunun arkasındaki arama amacını anlamanız gerekir.

İçeriğiniz arama sorgusunun arkasındaki amaca daha fazla değer sağlıyorsa, arama motorları içeriğinizi öne çıkan snippet’te sunar.

Google Discover

Google Discover, ortaya çıkan içerikle ilgili daha yeni Google sıralama faktörlerinden biridir. Google Discover, standart arama sonuçlarından daha fazla organik trafik potansiyeline sahip olması nedeniyle, burritolarla dolu bir Taco Bell birleşik giriş kutusunu açmak gibidir. Şu anda Google Keşfet’te sıralamada olup olmadığınızı görmek için Google Search Konsolu’ndaki rapora bakın.

6. İç Link Yapısı

Dahili bağlantı yapısı, kullanıcıların ve arama motorlarının sayfaları daha iyi bulmasına yardımcı olur. Dahili bağlantı yapınıza öncelik vermeniz gereken beş faktör;

-Kullanıcılara yardımcı olmak.

-Bağlantı akışını yönetme (ör. trafiğin sitenize ulaştığında nereye gittiği).

-Belirli içerik konuları etrafında bir yol haritası oluşturma.

-Canonical linkleme

-Belirli sayfaların indekslenmesine öncelik verilmesi.

Bunun anlamı, sitenizdeki farklı sayfalara bağlantı verme stratejinizin öncelikle kullanıcı merkezli olması gerektiğidir. Ardından, trafiği temel bir sayfa grubuna nasıl yönlendireceğinize odaklanabilirsiniz. Dahili bağlantı yapısının, kullanıcıları bülteninize kaydolmaktan canlı bir demo talebini tamamlamaya kadar bir dönüşümü tamamlamaya nasıl yönlendirebileceğini düşünün.

7. Backlink kazanmaya çalışın

İyi bir sıralama elde etmek istiyorsanız, backlinkler önde gelen Google sıralama faktörlerinden biri olmaya devam edecektir. Gelen bağlantılar (a.k.a., geri bağlantılar) olmadan başarıya ulaşabileceğinizi söyleyenleri görmezden gelin. Bazı siteler kesinlikle yapabilir ve sahip olsa da, işe yarayan güçlü bağlantı kurma stratejileri izlememek aptalca olur. Her sektör benzersiz olduğundan, her biri için çeşitli bağlantı kurma fırsatları vardır. Bağlantılar önümüzdeki birkaç on yıl içinde değerlerini kaybedebilecek olsa da, hala aktif bir sıralama sinyalidir.

8. Local

Google, yerel olarak üç sıralama faktörüne bölünmüştür.

Uygunluk/Alaka (Relevance)

Alaka düzeyi, işletmenin arama yapan kişinin sorgusuna ne kadar yakın olduğuyla bağlantılıdır ve önemli bir Google sıralama faktörü olarak değerlendirilir. Yerel arama alaka düzeyi hakkında konuşurken “en iyi burritolar” gibi arama sorguları görebilirsiniz. Alaka düzeyi, Google’ın yerel algoritmasının can damarıdır. Google My Business, Bing Places listeleri vb. gibi işletme listeleriniz, NAP’nize (Ad, Adres, Telefon numarası) ve işletmenizle ilgili diğer önemli özelliklere bağlıdır. Arama motorlarının işletmenizi daha iyi anlamasına ve arama yapan kişiyle alaka düzeyini anlamasına yardımcı olmak için bu dizinlerdeki tüm ayrıntılı işletme bilgilerini eksiksiz olarak tamamlamak çok önemlidir.

Mesafe

Mesafe, işletmeniz ile arayan arasındaki fiziksel mesafeyi ifade eder. İşletmeniz arama yapan kişiye ne kadar yakınsa, o konumun yerel harita sonuçlarında görünme olasılığı o kadar yüksek olur.

“Yakınımdaki” arama sorgularının odak noktası burasıdır.

Önem

Önem, işletmenizin çevrimdışı popülerliğine bağlıdır. Google, öne çıkmayı ölçmek için tam olarak ne aradıklarını bize söyler:

“Önem, aynı zamanda Google’ın bir işletme hakkında web üzerinden bağlantılar, makaleler ve dizinler gibi sahip olduğu bilgilere dayanmaktadır. Yerel arama sıralamasında Google inceleme sayısı ve inceleme puanı faktörü. Daha fazla inceleme ve olumlu puan, işletmenizin yerel sıralamasını iyileştirebilir. Web sonuçlarındaki konumunuz da bir faktördür, bu nedenle arama motoru optimizasyonu (SEO) en iyi uygulamaları geçerlidir.”

Temel Çıkarım: E-A-T Tüm Sıralama Faktörlerini Etkiler

E-A-T, Uzmanlık (Expertise), Yetkililik (Authoritativeness) ve Güvenilirlik (Trustworthiness) anlamına gelir ve Google’ın Arama Değerlendirici Yönergelerinde belirgin bir şekilde yer alır. E-A-T bir sıralama faktörü olmasa da dolaylı olarak sıralamalarınızı etkiler. Bu, Google’ın arama sonuçlarının kalitesini iyileştirmeye nerede odaklandığını anlamamıza yardımcı olur. E-A-T, içeriğinizin doğruluğunu değerlendirmek için kullanılır ve sıralamanızı etkiler. Akıllıca kullanın.

SEO Sıralama Faktörlerini Kullanarak SERP’te Yükselin

Sıralama sinyalleri, SEO pazarlamacılarının “harikalık” yaratmasına yardımcı olmak için açıklanmıştır. SERP’te sıralama, en yeni ve en büyük ipuçları ve püf noktaları ile ilgili değildir. Yazımızda, sitenizin organik sıralamalarını yükseltecek Google Sıralama Faktörleri hakkında önemli ipuçları verdik. Ancak, halen sitenizin aldığı trafik ve sahip olduğu pozisyonlarla ilgili sorununuz varsa SEO hizmetlerimize göz atabilirsiniz.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bültenimize abone olarak içeriklerden ilk siz haberdar olun.

Yayınladığımız içeriklerden ilk siz haberdar olmak için e posta bültenimize abone olun.

Son eklenen yazılar