Search
Close this search box.

8 En Yaratıcı Okula Dönüş Dijital Pazarlama Fikirleri

Yaz sona eriyor, bu da okula dönüş sezonunun yakın olduğu anlamına geliyor. Birçok işletme için bu, özellikle ebeveynler ve öğrenciler için fırsatlarla ürün veya hizmetlerini pazarlamak için en iyi zamandır. Markanız ne olursa olsun, bu perakende tatilini müşteri çekmek için kullanabilirsiniz. İşte işletmeniz için bazı okula dönüş dijital pazarlama fikirleri.
okula dönüş dijital pazarlama

Yaz sona eriyor, bu da okula dönüş sezonunun yakın olduğu anlamına geliyor. Birçok işletme için bu, özellikle ebeveynler ve öğrenciler için fırsatlarla ürün veya hizmetlerini pazarlamak için en iyi zamandır. Markanız ne olursa olsun, bu perakende tatilini müşteri çekmek için kullanabilirsiniz. İşte işletmeniz için bazı okula dönüş dijital pazarlama fikirleri.

Yaratıcı Okula Dönüş Dijital Pazarlama Fikirleri

Yaz döneminin sonu yaklaşırken, işletmenizi okula dönüş sezona için hazırlamak istiyor olabilirsiniz. İşletmenizin satışlarını arttıracak yaratıcı okula dönüş dijital pazarlama fikirlerini yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

Doğru Ürünü Pazarlayın

Okula dönüş kampanyanıza başlamadan önce, yılın bu zamanında hangi ürünlerinize (hatta hizmetlerinize) en çok ihtiyaç duyulacağına karar verin. İşletmeniz spor malzemeleri sunuyorsa, okul sonrası etkinlikleri ve beden eğitimi derslerini düşünün. Örneğin, kuaför salonları, öğrenciler ve öğretmenler için “yeni okul yılı” saç kesimini pazarlayabilir. Bu sezonla alakalı olması için mutlaka okul malzemeleri ve kıyafetleri olması gerekmez.

Promosyon İndirimleri veya Fırsatlar Sunun

Herkes iyi bir anlaşmayı sever, özellikle ebeveynler, öğrenciler ve eğitimciler. Bu gruplara özel indirimler sunduğunuzda, tasarruf için daha fazla müşteri çekersiniz. Herhangi bir öğretmen için %10-15 indirim ve hatta karnelerinde A gösterebilen çocuklar için sezonluk promosyonlar düşünün. Özel tekliflerle yaratıcı olduğunuzda , hedef kitlenizi genişletirsiniz.

Nişinizi Benzersiz Bir Şekilde Sergileyin

İşletmenizi okula dönüşle nasıl ilişkilendirebileceğinizden tam olarak emin olmasanız bile, geçmişte markaların yılın bu döneminde kendilerini pazarlamalarının bazı benzersiz yolları vardır. Hizmetlerinizi kullanarak okula dönüş ipuçları için SEO uyumlu blog içeriği veya ürünlerinizi içeren ebeveynler için alışveriş kılavuzları oluşturabilirsiniz.

Etkili Markalar/İnsanlarla Ortaklıklar

“Anne blog yazarları” ve diğer etkileyici kişilerle, bu, işinizi çok fazla yatırım gerektirmeyen bir şekilde sergilemenin harika bir yoludur. Doğru insanlarla ortaklıklar, özellikle hedef kitleniz arasında markanızı güçlendirebilir. Ürününüz veya hizmetiniz için uygun olabilecek potansiyel markaları veya etkileyicileri arayın, ardından çekici bir satış konuşmasıyla onlara ulaşın.

Yarışmalar ve Eşantiyonlar

Bir yarışma veya çekiliş, insanları markanıza dahil etmenin harika bir yoludur. Okula dönüş ürün paketi veya bir okul yılı değerinde ücretsiz hizmetler oluşturun. Bunu sosyal medya kanallarınızda, e-posta pazarlama kampanyalarınızda ve/veya web sitenizde tanıtın. Ücretsiz veya yeni bir şey şansı her zaman müşterileri cezbedecektir.

“Trendde” kalın

Daha genç bir demografiyle konuşurken, eğilimlerinizi bilmek önemlidir. İster viral memler, ister trend olan ses parçaları veya popüler karakterler ekleyin, bu, okula dönüş sezonunda kendinizi doğru hedef kitleye pazarlamanın bir yoludur. Ancak, ticari markalı materyallere dikkat edin.

Sosyal Medyayı Kullanın

Bu günlerde hem ebeveynler hem de öğrenciler sosyal medyadalar , bu yüzden her ikisiyle de bağlantı kurmanın yollarını bulun. Örneğin, ebeveynler için faydalı kaynaklar ve promosyonlar sağlarken, çocuklar için etkileşimli oyunlar veya içerik oluşturabilirsiniz. Her iki kitleyi de hedefleyebileceğiniz yollar için doğru dengeyi kurmak bu süre zarfında çok önemlidir.

Ücretli medya (sosyal, programatik, uygulama tabanlı, arama vb.) başarı için aynı öğeye dayanır: içerik. Hedef kitlelerle test edilmiş ve etkili olduğu kanıtlanmış etkileyici içeriğiniz varsa, aynı içeriği alabilir ve binlerce veya milyonlarca daha fazla hedef kitleye ulaşan programatik bir reklam görüntüsüne dönüştürebilirsiniz.

Bu tür reklam gösterimleri, sosyal ağlarda görünen markalı içerik reklamlarından farklıdır. Bu durumda, işletmeler, herhangi bir sayıda yayıncıda, etkileyicinin içeriğini programatik bir reklam satın alımı için reklam öğesi olarak kullanabilir (kullanım haklarının önceden güvence altına alınması gerektiğini unutmayın). Sosyal medya yönetimi ile ilgili daha fazla bilgi almak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Okula dönüş dijital pazarlama kampanyalarına nasıl hazırlanmalısınız?

Geçen yıl, birçok marka sanal öğrenme ve hibrit okul programları konusundaki belirsizlik nedeniyle okula dönüş yardımını geri çekmiş olabilir. 2022-2023 eğitim yılı yaklaşırken ve ABD’deki aileler bir sonraki normale hazırlanırken, etkili içerik oluşturucularla hedef kitlelere ulaşmanın zamanı geldi. Doğru mesajı, doğru kitleye, doğru zamanda iletmek için çok sayıda yeni ve etkili seçenek varken, dünün taktiklerini kullanarak bu sezon hedefi kaçırmayın.

Her popüler mevsimde olduğu gibi, okula dönüş, işinizi pazarlamak için harika bir zamandır. Birçok marka yaratıcı olmak için bu fırsatı değerlendirir ve doğru dijital pazarlama kampanyasıyla yılın bu zamanını sizin için verimli hale getirebilirsiniz. Bu okula dönüş sezonunda ve sonrasında daha fazla satış getirmeye hazırsanız, dijital pazarlama ajansı hizmetlerimize göz atabilirsiniz.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bültenimize abone olarak içeriklerden ilk siz haberdar olun.

Yayınladığımız içeriklerden ilk siz haberdar olmak için e posta bültenimize abone olun.

Son eklenen yazılar