Search
Close this search box.

Ücretli ve Ücretsiz En İyi SEO Araçları

SEO araçları, arama motoru optimizasyonunda size birçok katkı sağlar. En iyi seo araçları listesini, seo çalışmalarınıza ve dijital stratejinize destek vermek için hazırladık. Stratejinize uygun google seo aracı organik trafiğinizi arttırmanıza yardımcı olabilir.
Google seo aracı, google seo araçları. SEO araçları, arama motoru optimizasyonunda size birçok katkı sağlar. En iyi seo araçları listesini, seo çalışmalarınıza ve dijital stratejinize destek vermek için hazırladık. Stratejinize uygun google seo aracı organik trafiğinizi arttırmanıza yardımcı olabilir.

SEO araçları, arama motoru optimizasyonunda size birçok katkı sağlar. En iyi seo araçları listesini, seo çalışmalarınıza ve dijital stratejinize destek vermek için hazırladık. Stratejinize uygun SEO programı sahip olduğu özelliklerle organik trafiğinizi arttırmanıza yardımcı olabilir.

En iyi SEO Araçları

Arama motoru optimizasyonu çalışmalarınızda, bir şeyleri doğru ve zamanında yapmanın önemi büyük. Arama motorlarının gelişen algoritmalarıyla beraber bu değişimlere ayak uydurabilmek oldukça önemli. Çalışmalarınızı kolaylaştıracak sıkça kullanılan en iyi SEO araçlarını sizin için derledik.

  • Google Search Console
  • Google Analytics
  • Bing Webmaster Tools
  • Yandex Metrica
  • Google Trends
  • Keyword Planner
  • Pagespeed Insights
  • Ubersuggest
  • KW Finder
  • Screaming Frog
  • Black Widow
  • Pingdom
  • Semrush
  • Ahrefs
  • Search Metrics
  • SEO Monitor
  • Majestic
  • Search Metrics
  • SEO Monitor
  • SEOquake

Google Search Console

search-console

Google’ın ücretsiz bir servisi olan Search Console aynı zamanda hemen hemen her web sitesi sahibinin vazgeçilmezi. Web sitenizin organik trafiğini, görünür olduğunuz anahtar kelimeleri ve sayfalarınızın ( ya da içeriklerinizin ) performansını takip edebilirsiniz. Google Search Console sayesinde crawling yani indexleme hatalarınızı kolayca tespit edebilirsiniz.

Google SEO araçları arasında en çok kullanılan  Search Console, Yoast eklentisi ile entegre olabiliyor. Yoast SEO arayüzünden takibinizi yapabilir ve bu entegrasyonla Search Console verilerine de ulaşabilirsiniz.

  • İndexlenme ve taranabilirlik hataları tespiti.
  • İçeriklerinizin hızlıca indexlenmesi için katkı sağlar.
  • Siteniz için Google Arama trafik verilerini görüntüleme ve bunları analiz etme şansı tanır. Web sitenizin Google aramada görülme sıklığına, sitenizin gösterilmesini sağlayan arama sonuçlarına, arama yapanların bu sorgular için ne sıklıkta tıklama yaptıklarına ve daha birçok detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
  • Web sitenizden diğer web sitelerine verilen bağlantıların takibini sağlayabilirsiniz.
  • Mobil kullanılabilirlik ve AMP uyumuyla ilgili hataları görüntüleyebilirsiniz.

Google Analytics

google analytics

SEO analizinde kullanabileceğiniz bir başka araç olan Google Analytics, yakın akrabası search console gibi Google’ın sağladığı ücretsiz bir servistir. Web sitesi olan ve Google ile ilişkisi olmayan birini düşünmek imkansız olduğundan aynı şekilde en sık kullanılan araçlardandır.

Google analytics üzerinden web sitenize gelen kullanıcıların satın alma alışkanlıkları, ilgi alanları ve demografik yapısıyla ilgili bilgiler edinebilmeniz mümkün. Bu bilgiler ışığında dijital pazarlama ve seo stratejinizi belirlemeniz faydalı olacaktır. Ayrıca Özelleştirilmiş Rapor Görünümü ve Kişiselleştirilmiş Gösterge Tabloları oluşturarak Google Analytics’i daha verimli kullanabilirsiniz.

Bing Webmaster Tools

Her ne kadar Google kullanım oranı ülkemizde %90’lara varsa da Bing Webmaster tools en az Google Search Console kadar değerli bir servis. Ücretsiz olmasının yanı sıra detaylı analiz ve optimizasyon geliştirme tavsiyeleriyle Search Console’a göre avantajlı sayılacak özellikleri de var. Şimdiye kadar kullanmadıysanız, sunduğu avantajlara göz atmak için Bing Webmaster Tools kullanabilirsiniz.

Yandex Metrica

Rus arama motoru olan Yandex’in sunduğu ücretsiz bir SEO aracı olan Yandex metrica, Google’ın gölgesinde kalmamak için çalışmalarını sürdürse de rakibinden bir nebze geride kaldığını söyleyebiliriz. Tıpkı Bing ve Search Console gibi özelliklere sahip olan Yandex Metrica daha çok Rusya pazarında faaliyet gösteren kişiler tarafından tercih ediliyor.  

google-trends

Yine ücretsiz bir Google servisi olan Google trends, sosyal medya ile ilgilenenlerin de sıklıkla kullandığı bir başka seo aracı. Youtube içerik üreticileri Google Trends kullanarak, herhangi bir konuda yapılan aramaların popülarite grafiğini görüntüleyerek üretecekleri içerik hakkında fikir ediniyor. İki farklı anahtar kelimenin popülaritesini kıyaslayabileceğiniz gibi, bölgesel olarak popüler anahtar kelimeleri de analiz edebilirsiniz.

Google Keyword Planner ( Anahtar Kelime Planlayıcı )

Ücretsiz analiz araçlarıyla ünlü Google, bu kez de Keyword Planner ile karşımıza çıkıyor.  Anahtar Kelime Planlayıcısı ile kelimelerin aranma hacimlerini ve aranma yoğunluklarını görüntülemek mümkün. Aynı şekilde konunuzla alakalı diğer anahtar kelimeleri bulmanıza da katkı sağlar. Aslında Google Adwords ile uğraşanların çok daha haşır neşir ücretsiz SEO programları arasında yer alır.

Google Page Speed Insight – Developer Tools

google-web-developer-tools-page-speed-insights

Core Web Vitals algoritma güncellemesinden sonra, site hızı ve kullanıcı deneyimi önemli bir sıralama faktörü haline geldi. .

Google PageSpeed Insights, teknik SEO konusunda yardımcı olan,  web sitenizin hızını etkileyen faktörleri incelemenize olanak tanıyor. Yani düzeltilmesi iyi olabilecek işlemler hakkında ve optimizasyon bazında alınabilecek aksiyonlar hakkında bilgi sunuyor. Kısaltılması gereken js ve css kodlarını nasıl optimize edeceğinize dair ipuçları barındırıyor.

Ubersuggest

ubersuggest

Dijital pazarlama dünyasının tanıdık ismi Neil Patel tarafından sunulan google seo araçlarından Ubersuggest,  basit kullanımı ve anahtar kelime varyasyonları hakkında verdiği detaylı listelerle vazgeçilmez google seo araçlarından.  

Ubersuggest Türkçe de dahil birçok dilde hizmet veriyor. Sadece web aramalarını değil, görsel, haberler, alışveriş gibi kategorileri de listelemeniz mümkün.

 Ayrıca arama teriminin yanına gelecek ikinci anahtar kelimenin hangi harfle veya sayıyla başladığına göre de özelleştirilmiş sıralama yapabiliyorsunuz. Örneğin “dijital ajans” kelimesini aradınız,  “dijital ajans” kelimesinin yanında yer alabilecek diğer anahtar kelimeleri de görebiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken anahtar kelimenizi belirleyip, varyasyonlarını araştırmak!

KWFinder

kwfinder by mangools

KWFinder, anahtar kelime analizi için kullanılan en yaygın araçlardan biridir. Özellikle son zamanlarda düşük rekabet ile başarı yakalamanızı sağlayacak uzun kuyruklu anahtar kelimeleri (long tail keyword ) bulmanızı sağlıyor. 

 KWFinder sayesinde hangi anahtar kelimenin en iyi olduğu, bu anahtar kelime ilgili linkler ve SERP değerlerini içeren detaylı bir rapora ulaşabilirsiniz. Ayrıca dilediğiniz anahtar kelimenin sıralamasını takip etmek için Rank Tracker özelliğini kullanabilirsiniz. KWFinder yeni anahtar kelimeler keşfetmenize de yardımcı olacaktır.

Screaming Frog

screaming frog

Screaming Frog,  kullanımı ücretsiz olan teknik analiz yapabileceğiniz en iyi seo araçlarından bir tanesidir. Arayüz üzerinden yaptığınız tüm analiz ve araştırmalar hem detaylı hem de kullanımı kolay şekilde tasarlanmış.

Diğer seo araçlarına kıyasla çok daha hızlı ve detaylı veri gönderdiğini söylememiz gerek. Spider özelliği tıpkı Google’ın Spider botlarından esinlenerek tasarlanmıştır. Screaming Frog kullanarak sitenizdeki kopya içerikleri, sitenizde yer alan kırık ve hatalı linkleri görebilirsiniz. Screaming frog ücretli ve ücretsiz versiyonlara sahip ve Windows ve Mac bilgisayarlar için ayrı versiyonları mevcut.

Black Widow

Black Widow, web sitenizin bilgi mimarisini yani yapısını görüntüleyebileceğiniz ücretsiz bir seo aracıdır. Site içi linklemeye dar eksikleri ve tavsiyeleri alabilceğiniz bu araç bir çok uzman tarafından, basit yapısından ötürü tercih ediliyor.

Pingdom

pingdom-pagespeed-insights

Tıpkı Google PageSpeed Insights, gibi Pingdom da site hızı optimizasyonunda kullanılan bir başka ücretsiz seo aracıdır.  Düzeltilmesi iyi olabilecek işlemler hakkında ve optimizasyon bazında alınabilecek aksiyonlar hakkında bilgi sunuyor. Kısaltılması gereken js ve css kodlarını nasıl optimize edeceğinize dair ipuçları barındırıyor.

SEMRush 

semrush

Sadece arama motoru optimizasyonu için değil dijital pazarlamanın bütün kollarında kullanabileceğiniz müthiş bir araç; Semrush. Sadece en iyi seo araçları listemize değil belki de dijital pazarlamanın diğer alanlarının da en iyisi olarak seçebiliriz. 

Backlink analiz aracı, rakip analizi, anahtar kelime araştırması, içerik asistanı gibi saymakla bitmeyecek özelliklere sahip. Ayrıca sosyal medya istatistiklerinizi de hesaplıyor.

Ahrefs

Ahrefs özellikleri itibari ile Semrush’a benzese de nispeten biraz daha farklı. Anahtar kelime araştırması, “Content Explorer” özelliğiyle içerik hazırlayacağınız konuda fikirler veren ve backlink analizi gibi fonksiyonlara sahip ücretli seo araçlarından.  Ahrefs, sitenize link veren IP grubundan adres uzantısına kadar kapsamlı bir rapor almanızı sağlar. En popüler araçlardan Ahrefs 99 dolarlık başlangıç aylık ödeme planına sahip.

Moz Analytics

En iyi seo araçları listemizin bir diğer konuğu Moz Analytics. Moz Google güncellemelerini yakından takibiyle tanınan bir araç. Algoritma değişikliklerinin etkilerini gözlemleyeceğiniz birçok özelliğe sahip.  

Site performansı ve hız optimizasyonları için tavsiyeler barındıran bir paneli olduğunu da belirtelim. Sunduğu Mozbar araç çubuğu ile tarayıcı üzerinden anlık olarak veri görüntüleyebilirsiniz.

Searchmetrics

searchmetrics

Özellikle içerik optimizasyonu açısından derinleme analiz özelliğiyle bir diğer göze çarpan seo araçlarından olan Searchmetrics malesef Türkçe dilinde destek sağlamıyor. 

Temel anahtar kelime araştırmaları, sıralama durumları ve linkleme gibi analiz özelliklerine sahip. Searchmetrics ile SEO adında yapamayacağınız neredeyse hiçbir şey yok. Eğer yabancı dilde bir web siteniz varsa Searchmetrics’e aylık 69 dolara sahip olabiliyorsunuz.

SEO Monitor

seomonitor

Popüler SEO araçlarından biri olan SEOmonitor, 2014 yılında yayımlandı. O günden bugüne seo performans ölçümü ve raporlama aracı olarak anılarak popüler hale geldi. Özellikle teknik anahtar kelime araştırmaları yapmanızda size yardımcı olabilir. Konu tarayıcısı bölümüyle, anahtar kelimelerinizin geçtiği popüler konuları analiz edebiliyorsunuz.

14 günlük deneme sürümünün ardından, minimum aylık 49 dolarlık bir fiyatla popüler google seo araçlarından SEO Monitor’e sahip olabilirsiniz.

Majestic

majestic

Anahtar kelime araştırması, görünürlük takibi gibi amaçlarla kullanılan bir başka ücretli araçlardan Majestic, özellikle dijital pazarlamacılar tarafından tercih ediliyor. Sitenizin güncel durumunu Majestic üzerinden takip edebilirsiniz.

SEOquake

SEOquake, ücretsiz olarak kullanabileceğiniz araçlarındandır. Google chrome tarayıcısı üzerine eklentiyi yükleyerek kullanabiliyorsunuz.  Bu araç sayesinde rakip siteleri analiz edebiliyor ve anahtar kelime araştırmaları yapabiliyorsunuz. 

Yoast SEO 

yoast-seo-eklentisi

Bahsettiğimiz en iyi seo araçları listesinin sonuna Yoast SEO’yu eklemek istedik. Yoast SEO, on site optimizasyonunuzu yapmaya yarayan ücretsiz versiyonu da olan wordpress seo eklentisidir. 

En iyi SEO Araçları Genel Bakış 

Teknoloji ve Google’ın her geçen gün ilerlemesiyle dijital dünyada herşey daha komplike bir hal almaya başladı. Web sitenizin arama motoru optimizasyonu çalışmaları olmadan trafik çekemeyeceği bir gerçek olduğundan her web sitesi sahibi çalışmalarını belirlediği birkaç ücretli veya ücretsiz seo programı yardımıyla yürütüyor.

Listemizdeki araçlar kullanım kolaylıkları ve kullanım yaygınlıklarına göre seçildi. Listedeki ücretli ve ücretsiz SEO programlarından uygun olanı seçerek çalışmalarınıza katkı sağlayabilirsiniz.

Bonus

Google sıralamasını yükseltmek artık çok kolay.

Web sitenizin Google sıralamasını yükseltecek dijital stratejiyi beraber tartışalım. Arama motoru optimizasyonu çalışmaları için teklif alın.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bültenimize abone olarak içeriklerden ilk siz haberdar olun.

Yayınladığımız içeriklerden ilk siz haberdar olmak için e posta bültenimize abone olun.

Son eklenen yazılar