Search
Close this search box.

Eğitim Sektöründe Dijital Pazarlama

eğitim sektöründe dijital pazarlama

Enstitünüzü pazarlamak isteyen bir eğitim girişimcisi misiniz? Bugün, eğitim endüstrisi dijital pazarlama tarafından yönlendiriliyor ve büyüme muazzam oldu. Bu yazıda, eğitim sektöründe dijital pazarlama stratejilerini tartışacağız.

Dijital pazarlamaya girişmekten fayda görmeyecek sektör kesinlikle yoktur. Etkisini yitirse de devam eden küresel salgın, ekonomiye ve ekonomiye önemli ölçüde katkıda bulunan işletmelere sert bir darbe vurdu.

Pandemi ayrıca öğrencilerin çevrimiçi öğrenmenin gücünü ve faydalarını fark etmelerine yardımcı oldu ve sonuç olarak birçok eğitim kurumu kurslarının çevrimiçi sürümlerini öğrencilere sunmaya başladı. Sözü yaymanın oldukça zor, hatta verimsiz olduğu kanıtlandı ve dijital pazarlama, pazarlama kursları açısından kurtarıcı bir lütuf oldu. Böylece eğitim kurumları için akıllı dijital pazarlama stratejileri benimsemek.

Bu yazımızda eğitim kurumları için en iyi 10 dijital pazarlama stratejisini tartışacağız. Geleneksel pazarlama eğitim sektörüne büyük ölçüde yardımcı olurken, dijital kaçınılmaz olarak günün ihtiyacıdır.

Eğitim kurumları için dijital pazarlama stratejilerini tartışmaya geçmeden önce, neden dijital pazarlamaya ihtiyaç duyduklarını görelim.

Eğitim Sektöründe Dijital Pazarlamaya Neden İhtiyaç Duyulur?

Pandemi, işletmelerin yalnızca geleneksel pazarlama yöntemlerine bağlı kalmak yerine ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak için dijital pazarlamaya geçmeleri konusunda ciddi bir ihtiyaç yarattı. Eğitim sektörü şu anda daha fazla öğrencinin çevrimiçi kurslar almayı ve evlerinin rahatlığında öğrenmeyi seçmesiyle birlikte, yerinde eğitimden çevrimiçi eğitime geçiş yaşıyor.

Eğitim kurumlarının kurslarını doğru kitleye daha kısa sürede pazarlayabilmeleri için çevrimiçi ortamda bulunmalarına ihtiyaç duyulmaktadır. Eğitim kurumları için başarısı kanıtlanmış birçok dijital pazarlama stratejisi bulunmaktadır. Ancak ondan önce dijital pazarlama stratejilerinin eğitim kurumları için faydalarını ve önemini tartışalım.

Öğrenci nüfusu bugün çevrimiçi.

Bu nedenle, eğitim kurumlarının kurslarını doğru hedef kitleye ulaşmak için dijital platformlarda pazarlaması daha mantıklı.

Çevrimiçi yanıt neredeyse her zaman anlıktır.

Dijital platformlar, hedeflediğiniz kitleye kolayca ulaşabileceğiniz ve onlarla kolaylıkla iletişim kurabileceğiniz ortamlardır. Dijital pazarlama platformları, markaların hedef kitleleriyle etkileşime girmesi ve pazarlama mesajınıza anında yanıt vermeleri için geniş bir kapsam sağlar.

Dijitalde dönüşüm oranları daha yüksektir.

Dijital Pazarlama daha ikna edici bir platformdur. E-postalar ve SMS’ler gibi araçlar, eğitim kurumlarının hedef kitlelerine daha kişisel bir düzeyde ulaşmalarına yardımcı olabilir ve ayrıca mesajları üzerinde olumlu eylemlerde bulunmalarını sağlayarak daha fazla dönüşüm elde etmelerini sağlayabilir.

Dijital marka bilinirliğini artırıyor

Dijital pazarlama, markanızı çevrimiçi olarak oluşturmanıza ve varlığınızı artırmanıza yardımcı olur. Sosyal medya pazarlama faaliyetlerine katılarak sadık bir takipçi kitlesi oluşturabilecek ve böylece markanız hakkındaki sözleri daha geniş bir insan ağına yayabileceksiniz.

Dijital pazarlama daha uygun maliyetlidir

Dijital pazarlama, geleneksel pazarlama stratejilerine göre daha uygun maliyetlidir. E-posta ve SMS gibi stratejiler çok minimum maliyet gerektirir. Bu, dijital pazarlamayı geleneksel, yerinde faaliyetlere kıyasla daha ekonomik hale getirir.

Bunlar, eğitim endüstrisi (ve genel olarak herhangi bir endüstri) için dijital pazarlamanın birkaç faydasıdır. Şimdi eğitim kurumları için en iyi 10 dijital pazarlama stratejisini tartışmaya geçelim.

Eğitim Sektöründe Dijital Pazarlama Stratejileri

Öğrenciler aynı zamanda devam eden Coronavirüs pandemisi nedeniyle evlerinin rahatlığında ve güvenliğinde eğitim görmek istediklerinden, eğitim kurumlarının tümü öğrencilere çevrimiçi kurslar sunmaya yöneliyor.

Bu durumda eğitim kurumları için dijital pazarlama stratejilerinin benimsenmesi günümüz pazarlama dünyasında bir zorunluluktur. Önceki bölümde tartışıldığı gibi, dijital pazarlama, özellikle doğru kitleye uygun maliyetli bir şekilde ulaşma konusunda eğitim sektörü için birçok fayda sağlıyor.

Dijital pazarlama, cebinde farklı sektörler için çalışan birçok farklı strateji de taşıyor. Eğitim kurumları için en iyi dijital pazarlama stratejilerinden bazılarına göz atalım.

Sosyal Medya Varlığı Oluşturun

Öğrenci topluluğu sosyal medyada oldukça aktiftir. Bu nedenle, sağlam bir sosyal medya varlığı oluşturmak, eğitim kurumları için en iyi dijital pazarlama stratejilerinden biridir. Genç kalabalığın arasında popüler olmanıza yardımcı olacaktır. Sosyal medya trendlerine uyum sağlamanızı ve ilgi çekici, alakalı ve bilgilendirici içeriğin bir karışımı olan alakalı içerik yayınlamanızı sağlamak, sağlam bir takipçi tabanı ve sosyal medyada varlık oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Mobil Dostu Bir Web Sitesi Oluşturun

Bugün, daha fazla kullanıcı masaüstünde gezinmekten çok mobil interneti kullanıyor. Hedef kitlenin çoğu, yani öğrenciler, mobil cihazlarda geziniyor, bu nedenle web sitenizin cep telefonları için optimize edildiğinden emin olun. Bu, eğitim kurumları için önemli bir dijital pazarlama stratejisidir.

Minimum yükleme süresi, ilgili içerik, SSS bölümü, iletişim seçeneği, kayıt/sorgu formu ve daha fazlası açısından web sitenizin kullanıcı dostu olduğundan emin olun. Mobil ve kullanıcı dostu bir web sitesi oluşturmak, eğitim kurumları için dijital pazarlama stratejilerinin bir parçası olmalıdır.

Mevcut Öğrenci Görüşlerine Sahip Olun

Özellikle eğitim kurumları için en iyi sosyal kanıtlardan biri, mevcut öğrencilerin ve kendinden geçmiş öğrencilerin referanslarıdır. Bu, eğitim kurumları için en etkili dijital pazarlama stratejilerinden biridir. Hem sosyal medya içerik stratejinize hem de web sitenize öğrenci referanslarını ekleyin.

Buna ek olarak, insanlar bir adım daha ileri gitmeden önce çevrimiçi yorumları kontrol etme eğiliminde olduklarından, öğrencilerinizden Google ve diğer platformlarda çevrimiçi incelemeler bırakmalarını isteyebilirsiniz.

Video İçerik Stratejisini Kullanın

Eğitim kurumları için bir diğer etkili dijital pazarlama stratejisi ise video içeriklerinin tanıtımıdır. Kampüs turu, sunulan kurslar, laboratuvarlar, kütüphane ve daha fazlası gibi öğrenciler için ek olanaklar, öğrenci konutları vb. dahil olmak üzere enstitünüzün farklı yönlerini kapsayan kaliteli bir video oluşturmaya yatırım yapın.

Tüm bunları gerçek zamanlı olarak göstermek, izleyicilerin kurumunuzu ne anlama geldiğini görmelerine ve zihinlerinde ilgi uyandırmasına yardımcı olacaktır.

Eğitim Uygulaması Oluşturun

Enstitünüz için bir uygulama oluşturun – öğrencilerin devam durumları, izinleri, puanları, sınav takvimi ve daha fazlası gibi farklı metrikleri takip etmeleri için bir yönetim uygulaması olabilir veya aynı zamanda onların birlikte çalışmasına yardımcı olacak işlevsel bir uygulama olabilir. çalışma materyallerinin, örnek makalelerin ve daha fazlasının desteği.

Bir uygulama, kurumunuzun öğrencisi olma sürecini kolaylaştırırken aynı zamanda kişinin kendi faaliyetlerini takip etmesini sağlar. Bu, eğitim kurumları için son derece faydalı bir dijital pazarlama stratejisidir.

Web Sayfalarınızda SEO Dostu İçerik Bulunsun

Web sitenizin ve içeriğinizin Google’ın ilk sayfasında yer alması çok önemlidir. Bu ancak SEO ile mümkündür. İçeriğinizi SEO dostu yapmak, eğitim kurumları için dijital pazarlama stratejinizin bir parçası olmalıdır.

SEO uzmanlarından oluşan bir ekip kiralayın, alanınızdaki en üst sıradaki anahtar kelimeleri bulun ve bunları içeriğinize dahil ettiğinizden emin olun. SEO dostu içerik, sayfanızı kolayca keşfedilebilir hale getirecektir.

Teknik SEO

Teknik SEO, web sayfalarınızda herhangi bir hata veya kırık bağlantı olmamasını sağlama sürecinden başka bir şey değildir. Bu, eğitim kurumları için başka bir yararlı dijital pazarlama stratejisidir. Buradaki temel amaç, web sitesini onarmak ve her türlü teknik hatayı ortadan kaldırmaktır.

Bunu yapmak için bir web geliştiricisinin yardımına ihtiyacınız olacak. Birini işe alın ve bunu öncelikli olarak yaptırın, çünkü bu eğitim kurumları için en önemli dijital pazarlama stratejilerinden biridir.

Reklamlarınızın Yerleşimine Odaklanın

Reklamlarınızı nerede gösterdiğiniz dijital reklamcılığın kendisinden daha önemlidir. Bu, eğitim kurumları için bir sonraki en önemli dijital pazarlama stratejisidir. Reklamlarınızı, tanıtımını yaptığınız ürünle alakalı içeriğe sahip sitelere yerleştirin. Örneğin, yeni dijital pazarlama çevrimiçi kursunuzun reklamını yapıyorsanız, dijital pazarlamadan bahseden sitelerde aynı reklamın reklamını yapın.

Bu, okuyucuların reklamlarınıza tıklama olasılığının önünü açar ve aynı zamanda hedef kitlenize ulaşmanın etkili bir yoludur.

Yeniden Hedefleme Kampanyaları ile Dönüşüm Şansınızı Artırın!

Yeniden hedefleme kampanyaları yavaştır ancak daha fazla dönüşüm elde etmenin daha istikrarlı bir yoludur. Ve dönüşümler, eğitim dahil her işletmenin nihai hedefidir. Bu nedenle, yeniden hedefleme kampanyaları, eğitim kurumları için dijital pazarlama stratejinizin bir parçası olmalıdır.

Yeniden hedefleme kampanyaları, kursunuza zaten ilgi göstermiş olan bir kitleye ulaşmanıza yardımcı olur. Bu nedenle, kurslarınız için daha fazla dönüşüm elde etmenin çok etkili bir yoludur.

Sektör Uzmanları Tarafından Sıkça Web Seminerleri Düzenleyin

Bugün öğrenciler hızlı bir öğrenme arayışı içindeler. Bu nedenle, web seminerleri yürütmek eğitim kurumları için mükemmel bir dijital pazarlama stratejisidir. Öğrencilere hitap etmek için sektör uzmanlarının dahil edildiği ücretsiz web seminerleri düzenlemek, kurumunuzun reklamını yapmanıza yardımcı olabilir ve böylece çok sayıda kabul elde edebilirsiniz.

E-posta Pazarlamanın Gücünden Yararlanın

E-postalar, hedef kitle veri tabanınızla bağlantı kurmanın çok kişisel bir yoludur. Bu, neredeyse tüm büyük endüstrilerde başarılı olduğu kanıtlanmış bir tekniktir! Akıllı e-posta pazarlama stratejilerini benimseyin ve etkili bir huni oluşturun, hedef kitlenizle iletişimde kalın ve onları kurslarınız ve teklifleriniz hakkında bilgilendirin.E-posta pazarlaması kendi başarı öyküleriyle birlikte gelir ve bunu eğitim kurumları için dijital pazarlama stratejinize dahil ettiğinizden emin olun.

Eğitim sektöründe dijital pazarlama ajansı arıyorsanız ideal seçiminiz Brandaft olabilir. Eğitim markalarıyla çalışma konusunda sağlam deneyime sahip Chennai’deki en iyi dijital pazarlama ajanslarından biriyiz. Sosyal medya pazarlaması, 360 derece dijital pazarlama, SEO, web tasarım ve daha fazlasını içeren hizmetler sunuyoruz!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bültenimize abone olarak içeriklerden ilk siz haberdar olun.

Yayınladığımız içeriklerden ilk siz haberdar olmak için e posta bültenimize abone olun.

Son eklenen yazılar